Ovo je sigurno najjači ručak: Recept za svinjski vrat sa najhrskavijom koricom, sočno meso koje se topi u ustima
Foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

recept

Ovo je sigurno najjači ručak: Recept za svinjski vrat sa najhrskavijom koricom, sočno meso koje se topi u ustima

Zavrnite rukave i spremite se da napravite fantastičan ručak

Objavljeno: 11:15h

Svinjski vrat je savršen ručak kom je baš teško odoleti. Ako vam fali malo inspiracije, za vas smo pripremili recept koji vam može odlično poslužiti.

Kada se sprema svinjski vrat, još će lepši ukus imati ako uspete da ga održite sočnim, a da korica ostane hrskava. Uz to, oduvek se odlično slagao krompir kao prilog, te vam takvu pripremu i predstavljamo.

Zavrnite rukave i spremite se da napravite fantastičan ručak.

Sastojci za svinjski vrat sa krompirom:

Recept za sočnio svinjski vrat
Recept za sočnio svinjski vrat foto: Olga Sergeeva / Panthermedia / Profimedia

700 g svinjskog vrata (u šniclama)

1 kg krompira

1 crveni luk

3 čena belog luka

100 ml ulja (maslinovo ili suncokretovo)

1 kašičica dimljene paprike

1 kašičica sušenog origana

1 kašičica vegete

So i biber po ukusu

Priprema svinjskog vrata sa krompirom:

Svinjski vrat, Meso, Recept, Ručak, Svinja
foto: Natalia Danko / Panthermedia / Profimedia

Svinjski vrat posolite, pobiberite i začinite dimljenom paprikom i origanom. Prelijte sa 2 kašike ulja i ostavite da odstoji 15–30 minuta dok pripremate ostale sastojke.Ogulite krompir i isecite ga na kolutove ili kocke. Stavite ga u činiju, dodajte malo ulja, soli, bibera i sušenog biljnog začina. Sve dobro promešajte.

Crveni luk isecite na kolutove, a beli luk sitno naseckajte.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. U namašćen pleh poređajte krompir. Po krompiru rasporedite crveni luk i beli luk.

Na vrh složite šnicle svinjskog vrata.

Prelijte sve s malo vode ili supe (oko 50 ml) da krompir ostane sočan.

Meso, Krompir, Ručak, Recept, Svinjski vrat
foto: FotoFoodTeam / Foodies / Profimedia

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u rerni 30 minuta.

Nakon 30 minuta, skinite foliju i pecite još 20–30 minuta dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju, a krompir ne omekša.

Prijatno!

Bonus video:

05:03

Detalji stravičnog zločina u Novom Sadu: Tog dana nije popio lekove, dočekao je policiju sakriven u ćošku!

(Espreso / Ona.rs/ Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.